Holnap betörnek hozzád! Mit lépsz?
2015. április 10. írta: tomcent

Holnap betörnek hozzád! Mit lépsz?

Valaki megsúgja neked bizalmasan, hogy holnap egy csapat be fog törni a házadba. 

Mit teszel (mit veszel)? Kutyát, fegyvert, riasztót?

thinkstockphotos-451853437.jpg

MI van, ha elmondod a vevőidnek, mitől mented meg őket?

Az emberek ugyanis jóval nagyobb számban vásárolnak akkor, mikor félnek: 

  • Ha félnek valaminek az elveszítésétől
  • Ha félnek, hogy kimaradnak valamiből
  • Ha félnek, hogy túl nagy árat fizetnének valamiért 

Hogyan riogass etikusan? 

A túlzott és állandó riogatás persze a visszájára fordulhat. Ettől akár ellenszenves is lehet a céged. Gondolj csak bele a cigaretták dobozán lévő figyelmeztetésekre. Ma már azok sem működnek úgy, mint régen.

Ha a fenyegetettség alacsony, akkor senki nem tesz semmit. A Volkswagen „Safe Happens” kampányaazért sikeres még ma is, mert hiteles. A Volkswagen több videót is létrehozott a Jetta reklámozására. Ezekben a kis-filmekben azt látod, hogy nők és férfiak beszélgetnek, aztán egyszer csak BUMMM, hatalmas karambol.A történet annyira valóságos, hogy nem gyötör meg, nem hagy rossz képet a fejekben, de mégis felhívja a figyelmet a lehetséges következményekre. 

Az eredmény? 

17%-kal megnőtt a Volkswagen Jetták eladása.

Éppen ezért ne azt írd állandóan, hogy A: „Növekedj ebben az évben!”, hanem azt, hogy B: „Mit fogsz érezni, ha év végén visszatekintesz 2014-re? Örülsz, mert busásan termelt a marketinged vevőket, vagy szomorkodsz, mert semmit sem változtattál az elmúlt évben?”Ne azt mondd, hogy A: „Évekig tartós”, hanem azt, hogy B:„Nem kell többé az időt rabló, izzasztó, gyötrő újravásárlástól félned.” ndd el neki őszintén, hogy „Pontosan tudom, mitől félsz. Ezért fontos, hogy szánjak pár percet arra, hogy átadjam Neked ezt a nem mindennapi megoldást.” 

Mint ahogy a Fujitsu klímákat forgalmazó partnerünk egyik szerelője is tette: „Hölgyem, Önnek nagylégterű a lakása. Éppen ezért fel kell, hogy hívjam a figyelmét pár tényezőre, amit fontos betartani, mert ha rosszul választ, akkor annak súlyos anyagi következményei lehetnek.” 

Miután a klímaszerelő elmondta a lehetséges következményeket, felajánlotta, hogy mindenféle elkötelezettség nélkül kimegy és felméri a lakást.

A riogatás ráadásul nem csak számodra hasznos, hanem az ügyfelet is őrangyalként óvja meg a lehetséges bajoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbvevot.blog.hu/api/trackback/id/tr277355720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása